Urządzenia i Akcesoria
Russischer Zupfkuchen vom Blech
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken300 g
-
Zucker225 g
-
Mehl525 g
-
Kakaopulver45 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Eier2
Füllung und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken270 g
-
Zucker300 g
-
Eier6
-
Magerquark750 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1679 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttermilchkuchen
50 min
Russischer Zupfkuchen
1 h 30 min
Schaumkusstorte
3 h 45 min
Oster-Zupfkuchen
2 h
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 h
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 h 55 min
Maulwurfkuchen
2 h 30 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 h
Limokuchen
2 h 15 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 h 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 h
Rotkäppchen-Kuchen
4 h