Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, in Stücken
- 225 g Zucker
- 525 g Mehl
- 45 g Kakaopulver
- 1 ½ TL Backpulver
- 2 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 270 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zucker
- 6 Eier
- 750 g Magerquark
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Schaumkusstorte
3h 45min
Stracciatella-Eiswaffel-Küchlein
1h 30min
Oster-Zupfkuchen
2h
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 Std.
Mini-Eiswaffel-Küchlein
40min
Amerikaner
2h
Limokuchen
2 godz. 15 min
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.