Urządzenia i Akcesoria
Brioche hot cross buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portion
Składniki
Dough
-
butter, unsalted to grease
-
whole milk200 g
-
sugar50 g
-
active dry yeast2 ½ tsp
-
eggs2
-
bread flour plus extra to dust500 g
-
nutmeg, ground1 tsp
-
cinnamon, ground1 ½ tsp
-
clove, ground½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
dried fruit, mixed of choice (see Tips)250 g
-
all purpose white flour40 g
-
water50 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
sea salt1 pinch
Syrup
-
water40 g
-
sugar40 g
-
butter, unsalted to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
190.8 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1463.1 kJ /
349.7 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
54.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 godz.
Pull-Apart Dinner Rolls
2 godz. 15 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Gluten-free Butter Biscuits
1 godz.
Sugar and Spice Cookies (Metric)
1 godz. 40 min
Granola Bars (Ben) Metric
1 godz. 10 min
Dark Brown Sugar
5 min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Christmas Cake (Diabetes)
2 godz. 45 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min