Urządzenia i Akcesoria
Brioche hot cross buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portion
Składniki
Dough
-
butter, unsalted to grease
-
whole milk200 g
-
sugar50 g
-
active dry yeast2 ½ tsp
-
eggs2
-
bread flour plus extra to dust500 g
-
nutmeg, ground1 tsp
-
cinnamon, ground1 ½ tsp
-
clove, ground½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
dried fruit, mixed of choice (see Tips)250 g
-
all purpose white flour40 g
-
water50 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
sea salt1 pinch
Syrup
-
water40 g
-
sugar40 g
-
butter, unsalted to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
190.8 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1463.1 kJ /
349.7 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
54.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate and Raspberry Tarts
2 godz. 50 min
Mandarin Almond Cookies
50 min
Orange Curd Tart
1 godz. 20 min
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1 godz. 30 min
Hot Cross Scones
30 min
Irish Shortbread
1 godz.
Chocolate Chip Scones with Raspberry Jam
50 min
Cinnamon Rolls
3 godz.
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Cheese and tomato bread
3 godz. 5 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min