Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- butter, unsalted, to grease
- 200 g whole milk
- 50 g sugar
- 2 ½ tsp active dry yeast
- 2 eggs
- 500 g bread flour, plus extra to dust
- 1 tsp nutmeg, ground
- 1 ½ tsp cinnamon, ground
- ½ tsp clove, ground
- 1 tsp sea salt
- 250 g dried fruit, mixed, of choice (see Tips)
- 40 g all purpose white flour
- 50 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 pinch sea salt
Syrup
- 40 g water
- 40 g sugar
- butter, unsalted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463.1 kJ / 349.7 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 190.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Cake
4h 10 min
Traditional Canadian Pie Pastry
15min
Cookidoo 10th Anniversary Cake
4h
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Lemon Peel Pound Cake
1h 50 min
Tomato Focaccia
3h
Banana bread
1h 40 min
Cheesecake
3 godz. 15 min
Vanilla Puff Slice
7h 20min
Honey Butter Biscuits
35min
Freeform basic bread
1 Std. 35 Min
DIY pizza pockets
1h 50 min