Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Orange, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 180 g Milch und etwas mehr zum Einstreichen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 750 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 2 Prisen Koriander, gemahlen
- ¼ TL Zimt
- 40 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2h
Zitronenkuchen
4 Std.
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Riemchen-Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Rührkuchen
1h 10min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Käsekuchen
4 Std. 30 Min
Butterkuchen
1h 55min