Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Äpfel, klein, geachtelt, entkernt
- 2 Zitronen, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 110 g Butter, flüssig
- 150 g Zucker
- 2 Orangen, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 125 g Akazienhonig
- 375 g Sahnejoghurt
- 300 g Hartweizengrieß
- 3 TL Backpulver
- 100 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 797 kJ / 190 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2 Std.
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3h
Orangen-Möhren-Torte
2 Std.
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Glückskuchen
2h 10min
Pflaumen-Käsekuchen
4 Std.
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 godz.
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min
Käsekuchen
4h 30min