Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Grieß-Kuchen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz.
25 Stücke
Składniki
-
Äpfel klein, geachtelt, entkernt800 g
-
Zitronen Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst2
-
Butter flüssig110 g
-
Zucker150 g
-
Orangen Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst2
-
Eier3
-
Salz1 Prise
-
Akazienhonig125 g
-
Sahnejoghurt375 g
-
Hartweizengrieß300 g
-
Backpulver3 TL
-
Puderzucker100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
797 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zitronenkuchen
2 godz.
Caffè-Latte-Kuchen
1 godz. 40 min
Tschechische Pfannkuchen
1 godz.
Birnen-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Birnen-Blondie
1 godz. 15 min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Pflaumenschnitten mit Pumpernickel
1 godz. 10 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.