Urządzenia i Akcesoria
Caffè-Latte-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
25 Scheiben
Składniki
-
Cappuccinopulver, löslich (ca. 20 g)3 EL
-
Wasser heiß (ca. 70 g)5 EL
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Zucker150 g
-
Butter-Vanille-Aroma1 TL
-
Salz1 Prise
-
Eier (Größe M)3
-
Frischkäse 12 % Fett800 g
-
Saure Sahne75 g
-
Weichweizengrieß75 g
-
Kakao3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
573 kJ /
137 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mädels-Abend
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Engelsspeise
30 min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Birnen-Blondie
1 godz. 15 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Ananas-Upside-Down-Muffins
40 min
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Panamatorte
2 godz. 30 min
Schokoladencreme
1 godz. 15 min
Himmlisches Manna
2 godz.