Urządzenia i Akcesoria
Honey and Blood Orange Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 slices
Składniki
-
olive oil for greasing
-
polenta for dusting
-
Demerara sugar20 g
-
flaked almonds10 g
-
blood orange preferably organic1
-
sugar120 g
-
Greek yoghurt140 g
-
olive oil100 g
-
orange blossom honey80 g
-
medium eggs2
-
polenta100 g
-
plain flour125 g
-
baking powder1 tsp
-
honey100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4 g
Kalorie
1431 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 godz.
Couscous Cake with Fruit
1 godz. 50 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Peach Pavlova
5 godz. 30 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 godz.
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 godz. 45 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Courgette and Pine Nut Cake
50 min