Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
- 100 克 米酒
- 3800 - 4000 克 水
- 150 克 九尾草 ,新鮮
- 8 顆 紅棗
- 5 克 黃耆
- 400 克 雞肉 ,切塊
- 水 ,至淹過雞肉
- 5 克 枸杞
- 鹽 ,依個人口味調味
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1595.4 kJ / 381.3 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 366.6 mg