Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 250 g de jitomate
- 20 g de chile serrano
- ½ cucharadita de sal
Tamales
- 20 hojas de maíz para tamal
- 3200 g de agua
- 500 g de granos de elote blanco
- 120 g de manteca de cerdo
- 1 cucharada de polvo para hornear
- 40 g de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de rajas de chile poblano
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 781 kJ / 186 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamal de cazuela con rajas
1j
Tamales Verdes
2j 30 menit
Tamales norteños
2j
Tamales rancheros
2j
Tamales de frijol Veracruzanos
2j
Tamales sonorenses
2j
Tamales de elote, queso y zarzamora
2j 30 menit
Tamales guanajuatenses
2j 30 menit
Masa básica para tamales
1j 30 menit
Tamales oaxaqueños
2j
Chiles jalapeños en escabeche
40 min
Tamales de pollo y salsa verde
2j