Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 250 g de jitomate
- 20 g de chile serrano
- ½ cucharadita de sal
Tamales
- 20 hojas de maíz para tamal
- 3200 g de agua
- 500 g de granos de elote blanco
- 120 g de manteca de cerdo
- 1 cucharada de polvo para hornear
- 40 g de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de rajas de chile poblano
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 781 kJ / 186 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa básica para tamales
1h 30 min
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Conchas de nuez
3h 15min
Tepache
120 Std.
Tamales de frijol Veracruzanos
2u.
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2u.
Tamal de cazuela con rajas
1u.
Tamales rancheros
2u.
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Adobo al pastor
10min
Tamales de pollo y salsa verde
2u.
Pozole Rojo
1h 30 min