Bruschetta med bønnepålegg

Bruschetta med bønnepålegg

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (3 cm)
    50 g
  • vann
    1000 g
  • favabønner, frosne tint
    500 g
  • grønne erter, frosne
    50 g
  • hvitløksfedd
    2
  • basilikum, fersk bare blader
    2 kvister
  • vårløk trimmet og delt i kvarte
    2
  • oliven
    10
  • sitronsaft (ca. ½ sitron)
    2 ts
  • havsalt etter smak
    1 - 2 klyper
  • malt svart pepper etter smak
    1 - 2 klyper
  • surdeigsbrød delt i skiver (2 cm tykke) og ristet
    1
  • feta ost smuldret
    100 g
  • "extra virgin" oliven olje til pynt (valgfritt)
    1 ss
  • sitron kun skall, ingen hvit marg, til pynt (valgfritt)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1392.4 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 2753.5 kJ / 655.5 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 15.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 78.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie