Djevelegg

Djevelegg

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 stykker

Składniki

Hjemmelaget majones
  • druekjerneolje romtemperert
    250 g
    250 g nøytral olje, feks. saflorolje, rapsolje, romtemperert
  • eggeplomme romtemperert
    1
  • hvitvinseddik
    15 g
    15 g hvit eddik
  • vann
    1 ts
  • dijon sennep
    1 ts
  • salt
    ½ ts
  • hvit pepper
    1 klype
Hardkokte egg
  • egg, store (63-73 g) kjøleskapskalde
    6
  • vann til å fylle opptil 1 liters merket
  • vann, kaldt for å avkjøle eggene
  • isbiter 2 store brett
Fyll
  • dijon sennep
    7 g
  • sjalottløk finhakket
    7 g
  • sterk saus, type Tabasco
    3 - 5 dråper
    1 klype kajennepepper
  • svart pepper, nykvernet etter smak
  • salt til å krydre, etter smak
  • paprikakrydder til pynt
  • gressløk, fersk hakket, til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 157 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 994.5 kJ / 237.7 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie