Rødkålsalat med fiken og gorgonzola

Rødkålsalat med fiken og gorgonzola

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porsjoner

Składniki

  • eple, søtt fast, kjernet, delt i fire
    1
  • sjalottløk halvert
    1
  • rødkål delt i biter
    300 g
  • fiken, tørket delt i biter (3 cm)
    30 g
  • lønnesirup
    10 g
  • hvit balsamicoeddik
    30 g
  • tranebærjuice
    30 g
  • rapsolje
    40 g
  • havsalt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • ruccola, blader
    50 g
  • Gorgonzola, dolce (myk) smuldret
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 5 g
Kalorie 969 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie