Heidelbeer-Strudel mit Vanillesauce

Heidelbeer-Strudel mit Vanillesauce

4.2 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Portionen

Składniki

Strudelteig
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Wasser, kalt
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl
    250 g
  • Öl zum Bestreichen
Füllung
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
  • Paniermehl
    80 g
  • Zucker
    130 g
  • Walnusshälften
    120 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Rum (opcjonalnie)
    10 g
  • Zimt
    1 TL
  • Heidelbeeren frisch
    500 g
  • Heidelbeeren, TK aufgetaut und abgetropft
    500 g
  • Speisestärke
    1 geh. EL
Vanillesauce und Fertigstellung
  • Vanilleschote
    1
  • Milch
    300 g
  • Eigelb
    4
  • Zucker
    50 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 84 mg
Białko 7 g
Kalorie 1598 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...