Urządzenia i Akcesoria
French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk400 g
-
salted butter plus extra melted to brush40 g
-
vanilla pod split lengthways and seeds scraped1
-
dark rum30 g
-
caster sugar180 g
-
plain flour80 g
-
egg1
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
45.4 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
616.2 kJ /
147.3 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Portuguese bread
3 godz. 30 min
Dubai pistachio chocolate balls
1 godz. 45 min
Nourishing Snow Pear Dessert
Brak ocen
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter, using modes)
2 godz. 10 min
Wakame Butter
5 min
Traditional French chocolate canelé
49 godz.
Mushrooms stuffed with onion ricotta
40 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 godz. 30 min