Urządzenia i Akcesoria
French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk400 g
-
salted butter plus extra melted to brush40 g
-
vanilla pod split lengthways and seeds scraped1
-
dark rum30 g
-
caster sugar180 g
-
plain flour80 g
-
egg1
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
45.4 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
616.2 kJ /
147.3 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed mocha scrolls XXL
50 min
Mushroom Risotto (TM6)
40 min
Spiralized carrot and apple salad with feta cheese and nuts (Thermomix® Spiralizer, using modes)
15 min
Creamy potato mash
30 min
Spiced white chocolate and macadamia skillet brownie
50 min
Dutch Baby Pancake
20 min
Waffles
25 min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20 min
Traditional French chocolate canelé
49 godz.
Muffin pan chorizo frittatas
30 min
Basic cheesecake
10 godz.
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min