Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringhe
- 270 - 300 g di zucchero
- 100 g di albumi
Cioccolata
-
600
g di latte intero
lub 600 g di latte parzialmente scremato - 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 50 g di cacao amaro in polvere
-
20 - 30
g di frumina (o maizena)
lub 20 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 2195 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 108.4 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 234.9 mg
Alternatywne przepisy
Crema di whisky
2 godz.
Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi
1h
Sfoglia alla crema gianduia e nocciole tostate
45 Min
Pop corn al caramello
1h
Cioccolata calda alla menta
15 min
Cocktail Rossini
10min
Crema di funghi
20 min
Cocktail analcolico natalizio
10min
Yogurt alla vaniglia
12 Std. 20 Min
Dorayaki con crema di fagioli azuki
13h
Cioccolata calda con marshmallow
15 min
Cioccolata calda alla crema di whiskey
15 min