Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chocolat, en morceaux
- 20 g de lait
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 75 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
- 1 c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- 3 c. à soupe de rhum ambré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2083.2 kJ / 497.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 24.7 mg
Alternatywne przepisy
Chocolat fondu sans allergènes
10min
Gratin de pommes de terre
1h 10 min
Purée mousseline
40 min
Brioche perdue agrumes-coco
35 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Jus de pommes
20min
Moelleux banane coco chocolat
20min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30 min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30 min
Gâteau moelleux au citron
1h
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min