Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boba y salsa de caramelo
- 1590 g de agua
- 50 g de tapioca, (bobba) (ver consejo)
- agua fría, o agua helada
- 300 g de azúcar
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 1 cda de vinagre
Base de tarta de queso
- mantequilla sin sal cortado en trozos, y más para engrasar
- 100 g de mantequilla sin sal, cortado en trozos, y más para engrasar
- 200 g de galletas
- 25 g de azúcar
Relleno de tarta de queso
- 750 g de queso crema
- 80 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 220 g de azúcar
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 4 huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 3577.8 kJ / 855.1 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 89.2 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 536.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 min
Galletas “Levain Copy Cat”
1 godz. 20 min
Coditos con queso
35 min
Tamales Chiapanecos
2h 30min
Espagueti rojo
20 min
Panqué con arándanos
1h
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Agua de Horchata
10min
Agua de limón y sandía
10min
Cowboy
50 min
Carlota de limón
5h
Papitas negras
55 min