Wersje kompatybilne
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 150 g de queso Gorgonzola, en trozos
- 420 g de leche
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 - 3 pizcas de sal fina
-
20
g de mantequilla clarificada
lub 20 g de ghee, mantequilla clarificada - 400 g de pera, sin semillas, en trozos (3.5 cm)
- 20 - 30 g de brandy
- 2 - 3 pizcas de cardamomo en polvo
- 2 - 3 pizcas de pimienta gorda, molida (opcjonalnie)
- 100 g de nueces, tostadas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 383.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocción de arroz japonés (250 g)
35 Min
Zanahorias glaseadas con miel Al vacío TM6
1 Std. 20 Min
Pay de limón helado con merengue italiano
5 Std. 10 Min
Pastel de arroz de mango vegano
11 godz.
Arroz con pollo al jengibre con salsa de cacahuate
1h
Corona de hojaldre con verduras asadas
1 Std. 40 Min
Affogato de plátano asado TM6
10 Std. 55 Min
Sal de jamaica
1h
Cheesecake algodón japonés
1u. 45min
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30 Min
Pescado agridulce con arroz TM6
1u. 5min
Gelatina de mazapán
2 godz.