Dovleac cu legume și bacon

Dovleac cu legume și bacon

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porții

Składniki

  • ceapă tăiată sferturi
    80 g
  • pulpă de dovleac descojită, tăiată în bucăți (5 cm)
    600 g
  • unt
    10 g
  • cuburi de bacon
    150 g
  • cub de concentrat de vită (pentru 0,5 l)
    ½
  • cimbru uscat
    1 linguriță
  • nucșoară măcinată
    2 prize
  • sare după gust
    ¼ - ½ linguriță
  • piper, proaspăt măcinat
    2 prize
  • oțet alb balsamic
    2 lingurițe
  • apă
    30 g
  • smântână maturată, 30% grăsime
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 525 mg
Białko 5 g
Kalorie 835 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...