Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de perejil fresco
Salsa
- 70 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 15 g de aceite de oliva
- 300 g de almejas frescas, limpias
- 50 g de calamares frescos, limpios y en trozos
- 200 g de camarones frescos, limpios sin cáscara ni cabeza
- 70 g de vino blanco
- 30 g de manteca
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta molida
Pasta
- 750 g de agua
- 1 ½ cucharadita de sal
- 200 g de tallarines
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3133 kJ / 746 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsas para fajitas
10min
Carbonada
1 Std. 15 Min
Zapallitos rellenos de arroz y carne
1h
Lomo strogonoff con espárragos al vapor
55min
Locro
25h 15min
Jugo de arándanos y naranja
Brak ocen
Papillotes de merluza austral con puré de papas
45 min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Jugo vitamínico
5min
Masa básica de pizza
1h
Panqueques con dulce de leche
1 Std. 15 Min
Risotto con hongos a la cerveza
40 min