Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zumo de lima
- 100 g de lubina fresca, sin piel ni espinas en trozos
- 5 limas
Patacones
- 1 plátano macho
- aceite para freír
Leche de tigre
- 10 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 trozo de chile rocoto
- 100 g de cebolla roja en cuartos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 1 cucharada de jengibre fresco rallado
- 30 g de apio en trozos
- 500 g de caldo de pescado frío
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Para servir
- ¼ de cebolla roja picada
- 2 cucharadas de granos de maíz dulce fresco
- 4 rodajas de lima
- 4 hojas de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 651 kJ / 156 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 482.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ají de gallina
1h 15min
Ceviche chifa de mero
40 min
Choripanes con salsa pebre
2h
Tiradito de lubina nikkei
15 Min
Pisco sour
10min
Porotos granados con mazamorra
1h 15min
Caldillo de congrio
1 godz. 45 min
Ceviche de salmón
10min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 min
Causa limeña de atún
1 godz. 20 min
Cóctel pisco sour
10min
Pebre
20 min