Hähnchen in cremiger Pesto-Sauce mit Erbsen-Reis

4.4 2.1K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Reis, parboiled
    250 g
  • Hähnchenbrustfilet in Stücken (ca. 3 cm)
    600 g
  • Öl
    1 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • Erbsen, TK
    200 g
  • Mehl
    30 g
  • Pesto rosso (siehe Tipp)
    45 g
    45 g Basilikum-Pesto, (siehe Tipp)
  • Frischkäse
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 623 kcal / 2606 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...