Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen in cremiger Pesto-Sauce mit Erbsen-Reis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser1200 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Reis, parboiled250 g
-
Hähnchenbrustfilet in Stücken (ca. 3 cm)600 g
-
Öl1 EL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer und etwas mehr zum Würzen½ TL
-
Knoblauch, granuliert½ TL
-
Erbsen, TK200 g
-
Mehl30 g
-
Pesto rosso (siehe Tipp)45 g
-
Frischkäse100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
623 kcal /
2606 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ruck zuck satt!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy