Gefüllte Ofenkartoffeln mit Sour-Cream-Dip

Gefüllte Ofenkartoffeln mit Sour-Cream-Dip

4.7 348 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln, mehligkochend groß (à ca. 300 g), mit Schale, siehe Tipp
    4
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Öl
    2 TL
  • Speckwürfel
    100 g
  • Quark, 20% Fett
    250 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Crème fraîche
    200 g
  • Cheddar in Stücken
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Frischkäse
    180 g
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Schnittlauch zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2041 mg
Białko 37 g
Kalorie 3741 kJ / 894 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...