Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Agnello al curry con ceci e cavolo riccio a Cottura Lenta
TM6

Agnello al curry con ceci e cavolo riccio a Cottura Lenta

4.4 (7 ocen)

Składniki

  • 500 g di carne di agnello per spezzatino, senza ossa, senza grasso, a cubetti (3 cm)
  • 1 cucchiaio di zenzero in polvere
  • 1 cucchiaino di semi di cumino
  • 760 g di acqua + q.b. per ammollare
  • 50 g di pasta al curry Madras
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di ceci, secchi
  • 80 g di cipolla bianca,a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 70 g di lenticchie rosse secche
  • 60 g di cavolo riccio, a pezzi (2-3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1847.2 kJ / 441.5 kcal
Białko
23.5 g
Węglowodany
29.4 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
5.9 g
Sód
559.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy