Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de nuez de castilla, pelada
- 100 g de queso Gruyère, también puede ser Sprinz o Manchego
- 100 g de queso Brie, en cubos (2 cm)
- mantequilla, para engrasar
- 100 g de mantequilla, en dados (1 cm), más para untar
- 70 g de leche
- 60 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 huevos
- 200 g de harina de trigo
- 15 g de polvo para hornear
- 1 cdita sal
- ½ cdita nuez moscada en polvo
- 200 g de pera, pelado, cortado en dados (1 cm)
- 50 g de queso Gorgonzola, dulce (suave)
- 250 g lechuga
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1501.1 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 518.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles Rojos
25 min
Pay dátil y nuez
1 Std. 10 Min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Creme Brulee de champán y soletas rosas
3h
Chiles en nogada
1 godz. 30 min
Pierna de cerdo colorada
1sa
Caldillo durangueño (Durango) TM6 Pelar
55 dk
Camarones cremosos a la diabla
40 dk
Fideos de espirulina con verduras de verano
1 godz. 45 min
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Camarones estilo Hunan
20 dk
Pay de guayaba con almendras
4h 30min