Biban de mare gătit la aburi, cu cușcuș cu năsturel și portocală

Biban de mare gătit la aburi, cu cușcuș cu năsturel și portocală

3.5 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porții

Składniki

  • ulei de măsline extravirgin
    100 g
  • oțet de vin roșu
    30 g
  • muștar de Dijon
    2 lingurițe
  • sare de mare
    ¾ linguriță
  • piper negru măcinat
    3 prize
  • năsturel
    200 g
  • fileuri de biban de mare cu piele (aprox. 90 g fiecare)
    4
  • ulei de măsline extravirgin
    1 linguriță
  • apă
    500 g
  • cușcuș
    180 g
  • portocale 2 descojite, fără partea albă, tăiate în bucăți (2 cm), 30 g zeamă și coaja rasă fin a unei ½
    2 ½
  • semințe de pin, prăjite (opcjonalnie)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 38 g
Kalorie 2525 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...