Urządzenia i Akcesoria
Chocolate and nut babka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions
Składniki
Brioche
-
unsalted butter plus extra melted to grease60 g
-
full cream milk180 g
-
white sugar60 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
baker's flour plus extra to dust450 g
-
sea salt1 tsp
-
eggs2
-
hazelnut chocolate spread room temperature (see Tips)150 g
Chocolate sauce
-
water80 g
-
Dutch cocoa powder50 g
-
hazelnut chocolate spread80 g
-
pouring (whipping) cream100 g
-
walnut halves toasted, to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
189.2 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1484.3 kJ /
354.8 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 min
Steamed orange and pomegranate sponge
1 godz. 35 min
Dubai Chocolate Bar
2 godz. 20 min
Pear twists on chocolate custard
Brak ocen
Persimmon fruity dream
10 min
Blood Orange Margarita
15 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Steamed Chocolate Lava Cakes (Metric) (TM6, TM5)
2 godz. 55 min
Pink Coconut Kisses
1 godz. 20 min
Spiced Polish Christmas cake
99 godz. 30 min
Pina colada mocktail
5 min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min