Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 60 g unsalted butter, plus extra melted to grease
- 180 g full cream milk
- 60 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 450 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 2 eggs
- 150 g hazelnut chocolate spread, room temperature (see Tips)
Chocolate sauce
- 80 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 80 g hazelnut chocolate spread
- 100 g pouring (whipping) cream
- walnut halves, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484.3 kJ / 354.8 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 189.2 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies) Metric
30 min
Almond tuiles
30 min
Sgroppino
5 min
Veal Sweetbreads with Green Onions
3h
Apple Strudel
1h 45min
Peppers stuffed with salted cod brandade
Brak ocen
Natillas
1 godz.
Rocket watercress juice
10min
Biscuits aux fruits confits (Candied Fruit Cookies)
1 godz. 20 min
Bucatini amatriciana
45 min
Keftedes (meatballs)
2 godz. 30 min
Mini chocolate cakes
50min