Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Feigen, getrocknet
- 55 g Walnusshälften
- 410 g Wasser
- 40 g frische Hefe, zerbröselt
- 60 g Honig
- 260 g Dinkelmehl
- 260 g Weizenmehl
- 1 ½ TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1734 kJ / 415 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knusperhörnchen mit Grieß-Aprikosen-Füllung
3h 10 min.
Marzipan-Kürbis
2 Std. 25 Min
Haselnussaufstrich
20 min.
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1h 45 min.
Guirlache Nougat
1h 30 min.
Dinkel-Mandel-Cookies
1h 30 min.
Marinierte Blumenkohlspieße mit Kräuterdip
35min
Pistazien-Orangen-Dattel-Kekse
1h 20min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4h
Espresso-Panforte
1h 30 min.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min