Quatre-quarts à l'écorce de citron

4.1 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 tranches

Składniki

Limonade maison
  • 100 g de sucre
  • 2 citrons coupés en deux
  • 950 g d'eau
Quatre-quarts à l'écorce de citron
  • beurre non salé pour beurrer
  • 4 œufs de gros calibre
  • 255 g de farine tout usage
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 2 ¼ c. à thé de poudre à pâte
  • 255 g de sucre
  • 90 g de citron (les résidus réservés de la limonade maison)
  • 85 g de lait entier
Glaçage au citron
  • 6 c. à soupe de sucre à glacer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 124 mg
Białko 5 g
Kalorie 1435 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...