Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso parmesano, cortado en trozos
-
100
g de espinaca baby fresca
lub 100 g de hoja de espinaca fresca, cortada en trozos grandes - 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
-
200
g de salchicha, tipo italiana o italiana
lub 200 g de salchichas picantes - 1 cdita hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
- ½ cditas sal
- 800 g de agua
- ½ cda caldo en pasta
- 280 g de pasta corta seca
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 9631.3 kJ / 2301.9 kcal
- Białko
- 113.7 g
- Węglowodany
- 228.7 g
- Tłuszcz
- 101.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 4221.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Muslos de pollo a la cerveza.
1h 30min
Coditos con queso
35 Min
Horneado de pasta con atún
30min
Estofado de pollo con chorizo y papas
45min
Lomo en salsa de cacahuate
15min
Espagueti rojo
20 min
Aguacate relleno de huevo de codorniz con ensalada
30min
Estofado de cerdo, verduras y garbanzos con cous-cous
1h
Macarrones boloñesa
40min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Pasta de verano con salsa de palomitas a las hierbas
45min