Hackbällchen-Auflauf mit Kartoffeln

4.6 304 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Cheddar in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Aprikosen, getrocknet, entsteint
    50 g
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • Hackfleisch zerzupft
    500 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    30 g
  • Senf
    5 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Olivenöl
    20 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Lorbeerblatt
    1
  • Chili-Bohnen aus der Dose (z. B. schwarze Bohnen von Rewe)
    400 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ - ¾ TL
  • Kartoffeln, festkochend
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 968 mg
Białko 29 g
Kalorie 2217 kJ / 530 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...