Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 100 g manteiga
- 70 g água
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
-
10
g salsa
lub 10 g mistura de ervas aromáticas frescas -
300
g bacalhau cozido em lascas
lub 300 g peru assado cortado em pedaços - 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 5 ovos
- 150 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 713 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de presunto e Camembert
1h
Quiche de curgete e atum
1 Std. 10 Min
Quiche de frango, tomate e manjericão
1h
Quiche de cogumelos e espinafres
45min
Rolo recheado com espinafres e queijo
50min
Empada de frango e alho-francês
50min
Tarte de cebola e azeitona
50min
Quiche de alho-francês, tomate e camarão
1h 30min
Quiche de legumes
50min
Quiche limpa-frigoríficos
45min
Quiche de peru e cogumelos
1 Std. 10 Min
Quiche de frango com abóbora
1h 30min