Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g sobras de pão fatiado muito fino
- 500 g entrecosto
- 4 dentes de alho
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g massa de pimentão
- 40 g banha
- 50 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 30 g azeite
- 100 g bacon cortado em pedaços
- 15 g coentros
- 950 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3140 kJ / 751 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensopado de borrego
1 godz.
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Favas guisadas
50 min
Arroz doce
1 godz.
Ervilhas com ovos escalfados
1 godz.
Folar de Olhão
4 Std. 30 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10 Std. 5 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 Std. 5 Min
Pipis
1 godz.
Lulas recheadas
1 godz. 15 min
Açorda de marisco
30 min
Lombinhos de porco com coentros e limão e cuscuz com bacon
45 min