Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile d'olive, pour huiler
- 300 g d'eau
- 2 c. à thé de levure sèche active
- 470 g de farine tout usage, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de charbon actif en poudre (voir Conseil)
- 10 g de sel
-
80
g de tahini noir
lub 80 g de pâte de sésame noir (voir Conseil) - 10 g de graines de pavot
- 10 g de graines de sésame noires
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1214.4 kJ / 290.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 499.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes au levain
15h
Scones pour le petit déjeuner
30min
Meringues fantômes
12 Std. 25 Min
Baguette en épis au sésame
15 godz. 45 min
Delizie al Limone (Biscuits craquants au citron)
1h 30min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Mousse aux cerises et à l'amaretto
10 min
Sucre inverti
4h 20min
Levain de blé aux pommes
72h 20min
Pains à hamburger à la stout
3h
Pain de campagne au levain
28h 10min
Focaccia italienne
5h 10min