Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 10 g salsa
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 180 g talo de aipo cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 800 g frango cortado em pedaços
- 600 g água
- 1 c. chá de sal
- 30 g farinha
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 gema de ovo
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1420.1 kJ / 339.4 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 401.3 mg
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e camarão
55min
Creme de ervilhas e agrião
45min
Sopa rica
1h 10min
Sopa de frango e lentilhas
40min
Sopa antiga de alho
1h 10min
Creme de feijão-branco
30min
Creme de alho
1h 10min
Sopa de feijão-branco
25 min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Sopa da horta
55min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30min
Caldo-verde de feijão branco
40min