Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almôndegas
- 20 g sobras de pão
- 50 g cebola
- 1 ovo
- 450 g atum em lata escorrido
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de orégãos
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b.
Molho e arroz
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 400 g tomate cortado em pedaços
- 30 g vinho branco
- 600 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g arroz agulha
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2844.9 kJ / 680 kcal
- Białko
- 42.4 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1436.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili de peru
25 min
Palitos
40min
Arroz de limão com omeleta de fiambre
35 Min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1h
Empadão de atum
1h 10min
Tortilha de frango
40min
Barrinhas de peixe
2h 30 min
Tomatada de bacalhau
55min
Penne com atum
30min
Lasanha de fiambre
55min
Hambúrguer de bacalhau
20 min
Fettuccini com frango e ervilhas
35 Min