Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 200 g bacalhau demolhado bem espremido
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 10 g mostarda
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g folhas de coentros
- 2 ovos cozidos cortados em pedaços pequenos
- 400 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2259.1 kJ / 539.9 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2829.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1ωρ.
Rolo de bacalhau
2 Std.
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Bola de alheira com espinafres
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 λεπτ.
Torta de bacalhau
2u. 15min
Bacalhau espiritual
50 λεπτ.
Tarte de bacalhau e brócolos
1ωρ. 10 λεπτ.
Rolo de bacalhau com broa
50 λεπτ.
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1ωρ.
Spanakopitas de carne e espinafres
1h 5min
Bacalhau à abade de Priscos
50 λεπτ.