Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 100 g azeite
- 70 g polpa tomate
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 folha de louro
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ c. chá de piripíri
- 1000 g leite
- 120 g farinha
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 322 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandada de bacalhau
1 Std. 40 Min
Rolo de bacalhau
2 Std.
Torta de bacalhau
1 godz.
Bacalhau espiritual
50 min
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1 godz.
Bacalhau à Assis
25min
Pudim de bacalhau
2 Std.
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1 godz. 35 min
Bacalhau à Soutelo
25min
Bacalhau de Natal
1 godz. 15 min
Bacalhau com broa e pimentos
1 godz.