Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 600 g ervilhas descongeladas
- 100 g vinho branco
- 150 g folhas de agrião
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 c. chá de sal
- 100 g crème fraîche, mais q.b. p/ guarnecer
- 1 limão (raspa e sumo)
- Ovas de salmão q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 205 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de agrião e curgete
35 Min
Creme de couve-flor
45min
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de curgete
20 Min
Creme verde
30 Min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2h 25min
Vichyssoise de agrião
35 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min