Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g grão-de-bico seco
- 400 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 1 chouriço cortado em rodelas
- 300 g abóbora cortada em cubos
- 1 c. chá de orégãos
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 300 g tomate em pedaços
- 1600 g água
- 2 c. chá de sal
- 100 g massa tipo cotovelo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa ribollita
45 Min
Creme de batata com ovo cozido
40 Min
Sopa de feijão-branco
25min
Sopa de farrapos à alentejana
45 Min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa da horta
55 min
Juliana de legumes
40 Min
Sopa 2 feijões
45 Min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa do campo
40 Min