Sopa de gyozas

Sopa de gyozas

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • gengibre fresco
    10 g
  • alho
    2 dentes de
  • chalota
    30 g
  • couve chinesa
    50 g
  • carne picada mista
    150 g
    150 g carne de frango picada
  • sal
    1 c. chá de
  • molho de soja
    2 c. chá de
  • óleo de sésamo
    3 c. chá de
  • massa p/ gyoza frescas ou descongeladas
    30 rodelas de
  • Azeite q.b. p/ untar
  • cenoura cortadas em fatias finas na diagonal (5 mm aprox.)
    100 g
  • couve chinesa cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    100 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. sopa de
  • água mais q.b. p/ molhar
    1100 g
  • pimenta
    1 c. chá de
  • sementes de sésamo tostadas
    4 c. chá de
  • cebolo (spring onion) cortado em fatias finas
    4 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 856.9 kcal / 3585.3 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 145.9 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 2193.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...