Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de nata (35% de grasa)
- 190 g de leche entera (y algo más para pincelar)
- 30 g de mantequilla (y algo más para engrasar)
- 110 g de azúcar
- 600 g de harina de fuerza
- 90 g de clara de huevo
- 9 g de levadura de panadería deshidratada
- 1 cucharadita de sal
- 35 g de leche en polvo entera
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 116.4 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Medias noches al vapor
2h
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Pan blanco
3h 10min
Bollitos para la cena
1h 40min
Masa de pan básica
1h
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16 Std.
Pan de molde con masa madre
16 godz. 45 min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Panecillos artesanos
1 godz. 30 min
Pan de Viena con chorizo
45 min