Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de nata (35% de grasa)
- 190 g de leche entera (y algo más para pincelar)
- 30 g de mantequilla (y algo más para engrasar)
- 110 g de azúcar
- 600 g de harina de fuerza
- 90 g de clara de huevo
- 9 g de levadura de panadería deshidratada
- 1 cucharadita de sal
- 35 g de leche en polvo entera
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 116.4 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3 Std.
Bollos de pan de batata
3 Std.
Pan raíz de parmesano, aceitunas y nueces con masa madre (larga fermentación)
23h
Pan greñado art
3sa 30 dk
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2h
Trenza de leche
2 godz. 30 min
Bollitos trenzados con pasas y almendras
2 Std. 45 Min
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4 Std.
Cuernos de brioche
2 godz. 30 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Panecillos de zanahoria y semillas
15 godz.
Brioche rápido
1 godz. 50 min