Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de fresa
- 120 g de chocolate blanco en trozos
- 60 g de fresas limpias y secas
- 5 g de zumo de limón
- 10 g de azúcar
Almendra y azúcar glas
- 95 g de almendra molida no casera
- 95 g de azúcar glas
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 75 g de azúcar
- 20 g de agua
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario rojo en pasta o gel (p. ej. Wilton®)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 272 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 7.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donas
2h
Caramelos de café
25min
Tarta de crema al cava
Brak ocen
Piruletas árbol de navidad de merengue
3h 40min
Galletas estrella con glaseado
2h 15min
Mini baguettes rústicas
16 Std. 30 Min
Macarons Papá Noel
3j 20 menit
Galletas linzer de chocolate y dulce de leche
2h
Cuernos de brioche
2j 30 menit
Pan con mantequilla de hierbas
2h
Macarons
2j 30 menit
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4 godz. 45 min