Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de fresa
- 120 g de chocolate blanco en trozos
- 60 g de fresas limpias y secas
- 5 g de zumo de limón
- 10 g de azúcar
Almendra y azúcar glas
- 95 g de almendra molida no casera
- 95 g de azúcar glas
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 75 g de azúcar
- 20 g de agua
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario rojo en pasta o gel (p. ej. Wilton®)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 272 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 7.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones de chocolate vieneses
50 min
Cupcakes banoffee pie
5 Std. 40 Min
Rollo suizo relleno de melocotón
1 godz. 30 min
Croquetas de beicon y guisantes
5h
Torrijas leche condensada con fresa y crema inglesa
40 min
Bundt cake de mantequilla con nueces pacanas
2h 30min
Tartaletas de mantequilla con crema de queso
1h
Minicakes de chocolate
1 godz. 45 min
Galletas de mantequilla y crema de chocolate
1h 40min
Piruletas árbol de navidad de merengue
3h 40min
Rogel
2 godz. 20 min
Macarons
2h 30min