Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 250 g Milch
- 150 g Zucker
- 42 g frische Hefe, zerbröselt
- 550 g Mehl
- 90 - 100 g Puddingpulver, Schokoladengeschmack (2. Pck)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
Belag und Fertigstellung
- Mehl zum Bearbeiten
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in kleinen Stücken
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Aprikosen, in Spalten
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 godz. 50 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 godz. 30 min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2h
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1 godz. 30 min
Mediterranes Pane Bianco
2h
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Mohn-Rugelach
3h
Stollen-Butterkuchen
2h 45min