Aprikosen-Schoko-Butterkuchen

Aprikosen-Schoko-Butterkuchen

3.5 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    150 g
  • frische Hefe zerbröselt
    42 g
  • Mehl
    550 g
  • Puddingpulver, Schokoladengeschmack (2. Pck)
    90 - 100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Eier
    2
Belag und Fertigstellung
  • Mehl zum Bearbeiten
  • Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken
    200 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Aprikosen in Spalten
    500 g
  • Mandeln, gehobelt
    100 g
  • Zucker
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 21 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...