Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Rhabarber, gewaschen, ungeschält, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- Butter zum Einfetten
- 4 Eier
- 150 g Sahne
- 100 g Quark, 20% Fett
- 50 g Speisestärke
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Puderzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 182 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2h 15min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Carrot-Cheesecake
1h 30min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Apfel-Haferflocken-Auflauf mit Pecannüssen
1 godz.
Schoko-Bananen-Pudding-Oats
30 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h