Low Meat Hackbällchen in Tomatensauce mit Frühlingsgemüse und Nudeln

3.7 69 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Low Meat Hackbällchen
  • Basilikum abgezupft
    10 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Rinderhackfleisch
    250 g
  • Haferflocken, kernig
    125 g
    125 g Haferflocken, zart
  • Eier
    4
  • Tomatenmark
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Öl zum Einfetten
  • Zucchini in Stiften (2 x 4 cm)
    150 g
    150 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (4 cm)
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    150 g
  • Brokkoliröschen (3 cm)
    150 g
    150 g Romanesco, in Röschen (3 cm)
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Olivenöl
    20 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    600 g
    600 g passierte Tomaten
  • Zucker
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Wasser zum Kochen
  • Nudeln
    320 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 802 kcal / 3355 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 109 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1469 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...