Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio di oliva
- 2 cipollotti, la parte bianca, a rondelle
-
100
g di fave fresche, sgranate
lub 100 g di fave surgelate, sgranate - 4 rametti di finocchietto selvatico, precedentemente sbollentato e a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 150 g di latte
- 80 g di olio di semi di mais + q.b.
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 15 g di lievito istantaneo per torte salate
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di pecorino stagionatura media, a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 242.7 g
- Sód
- 0.9 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Risotto carciofi e speck
40 Min
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40 Min
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1h
Pancotto fave e zucca
6h 30min
Frittelle di carciofi
45 Min
Tigelle alle erbe aromatiche con pesto di fave
4 godz. 40 min
Cocottine di fave
40 Min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3 godz. 20 min
Cavati con le fave
13hod. 20min
Pane agli spinaci
3 godz.