Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio di oliva
- 2 cipollotti, la parte bianca, a rondelle
-
100
g di fave fresche, sgranate
lub 100 g di fave surgelate, precedentemente decongelate - 4 rametti di finocchietto selvatico, precedentemente sbollentato e a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 150 g di latte
- 80 g di olio di semi di mais + q.b.
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 15 g di lievito istantaneo per torte salate
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di pecorino stagionatura media, a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 242.7 g
- Sód
- 0.9 mg
Alternatywne przepisy
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Crostata ai cachi freschi
1h
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1h
Plumcake all'arancia
1h
Cocottine di fave
40min
Sformatini di agretti
1h
Crema di fave; pesce spada e contorno mediterraneo
45min
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1h
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40min
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3 Std. 30 Min
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Torta soffice alle albicocche
1h