Galete de hrișcă cu scoici și sos de cârnați Andouille

Galete de hrișcă cu scoici și sos de cârnați Andouille

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porții

Składniki

Compoziție
  • făină de hrișcă
    200 g
  • lapte
    300 g
  • ou mijlociu (53-63 g)
    1
  • sare
    1 linguriță
  • apă
    250 g
  • unt sărat
    40 g
Umplutură
  • unt nesărat
    20 g
  • mere descojite, fără cotor, tăiate în 8 bucăți
    3
  • scoici Saint Jacques
    12
  • brandy
    15 g
    15 g Calvados
  • smântână grasă (cca. 48% grăsime)
    150 g
  • cârnat de porc afumat tăiat bucăți plus 6 felii subțiri (andouille sau cabanos)
    85 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 21.3 g
Kalorie 1943 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...