![Café-style banana bread Café-style banana bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/495ad15c-afc2-48ce-99fe-cd65b8c2395a/Derivates/9cc63549-8671-4b31-baf6-b43bf20771a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing, plus extra for serving (optional)
- 90 g walnuts (optional)
- 90 g raw almonds
- 5 bananas, 4 (approx. 450 g) peeled and broken into pieces, 1 cut into halves lengthways
- 3 eggs
- 90 g milk
- 150 g brown sugar (see Tip)
- 180 g extra virgin olive oil
- 120 g wholemeal self-raising flour
- 150 g self-raising flour
- 1 tsp ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1835.1 kJ / 436.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 199.1 mg
Alternatywne przepisy
Basic muffin mix
30 Min
Seeded sausage rolls
50 Min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Banana bread
1h 50min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Basic berry muffins
40 Min
Quinoa choc-chip biscuits
35min
Apple cinnamon muffins
40 Min
Banana, walnut and date loaf
55 Min
Banana and oat mini muffins
40 Min
Buttermilk scones
35min