Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Butter, in Stücken
- 25 g Mehl
- 150 g Milch
- 180 g Schmelzkäse, in Scheiben, (ca. 8 Scheiben), zerzupft
- 1 Knoblauchzehe, in Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 TL Cayenne-Pfeffer
- 1 EL Dijon-Senf, grob
- 8 Scheiben Brioche
- 100 g Reblochon-Käse
-
100
g Bayonne, geräucherter Knochenschinken aus dem Baskenland, in dünnen Scheiben
lub 100 g Schinken (roh, gräuchert oder gekocht), in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2921 kJ / 698 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1746 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheese-Makkaroni
30 Min
Gedämpftes Kräuterfilet mit Marktgemüse und Blattsalat
45min
Mais-Speck-Nudeln mit pochierten Eiern
50min
Kartoffel-Quiche
3h
Schweinefilet mit Gorgonzolakruste und Kräutergratin
1 godz. 30 min
Meatball-Sandwiches
45min
Sloppy Joes
1 godz. 45 min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 godz. 45 min
Caesar-Nudelsalat
35 min
Pastitsio
1 godz. 30 min
Schlemmerfilet unter der Knusperhaube
45min
Gefüllte Ofenkartoffeln mit Sour-Cream-Dip
1h 25min