
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Pinienkerne
- 30 g Parmesan in Stücken
- 50 g Datteln, entsteint
- 10 g Petersilie abgezupft
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 30 g Paniermehl selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 ¾ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 50 g Zwiebel halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Chilischote nach Wunsch entkernt (opcjonalnie)
- 500 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 40 g Tomatenmark
- 50 g Olivenöl
- 5 g Crema di Balsamico
- 2 Baguettes
- 30 g Rucola
-
250
g Büffel-Mozzarella abgetropft, in Scheiben
lub 250 g Mozzarella abgetropft, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 463 kcal / 1938 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 817 mg